Scroll to top

Reference

Radovan Vujović
Vezbam sa Milanom već više od 16 godina i imam veoma dobre rezultate. Osecam napredak u kondiciji i snazi, i znatno vise energije u odnosu na pocetak. Zajedno sa Milanom uspevam da izvucem maksimum iz svakog treninga zahvaljujuci raznovrsnim i zanimljivim, a opet zahtevnim vezbama, i pravom nacinu na koji me motivise. Jako sam zadovoljan dosadasnji programom rada i imam poverenja u njegovu strucnost i znanje.

— Radovan Vujović

Glumac

Predrag Vujović
Posle dve godine rekreativnog vezbanja u teretani, poceo sam da stagniram. Bilo mi je sve teze i teze da radim vezbe i polako sam gubio motivaciju. Od kada treniram sa Milanom uspeo sam da probijem ``plato`` (napravljen mi je plan vezbanja koji je prilagodjen potrebama i stanju mog organizma) i od tada primecujem konstantan napredak u kondiciji i snazi. Sto je jos bitnije, ovakav vid treniranja, pod nadzorom licnog trenera, veoma se pozitivno odrazio na moj imunski sistem, pa se vise ne mucim sa ranije cestim prehladama i upalama grla.
Milan (Zare) je super osoba u svakom pogledu. Komunikativan je i vrlo kreativan kada je rec o koncipiranju treninga - nikada nemam dva identicna treninga, tako da mi vezbanje nikada nije dosadno. Uvek ima konkretan odgovor na svako moje pitanje u vezi sa izborom vezbi, a i fleksibilan je prilikom zakazivanju termina treninga. Zna da prepozna trenutak kada je potrebno ohrabrenje, ali istovremeno vodi racuna da ne dodje do prekomernog opustanja.

— Predrag Vujović

Molekularni Biolog - Biološki Fakultet

Sa individulanim treninzima kod Milana Zarica sam pocela pocetkom decembra meseca 2008. godine. Kao dugogodinja rekreativka i osoba koja obozava fizicku aktivnost, moram priznati da sam izuzetno zadovoljna treninzima. Milan ima izuzetno lican pristup u formiranju treninga, izboru tempa rada i dinamici svakog pojedinacnog casa. Vreme provedeno na vezbama je u potpunosti iskorisceno, te posle svakog casa, bez obzira na tezinu treninga, osecam istinitost nacela: u zdravom telu, zdrav duh! Milan je posvecen radu sa nama, komunikativan, nesebicno daje savete po pitanju licne kulture vezbanja i ishrane (kreira rezim ishrane u odnosu na zeljene rezultate), uvazava nase sugestije i pomera granice izdrzljivosti naseg tela. Sve u svemu, mogu samo da kazem da casovi u potpunosti ispunjavaju moju predstavu o individualnim treninzima, da uzivam u njima i da ih najtoplije preporucujem.

— Paola Petrić

Koordinatorka za projekte fondacije Hajnrih Bel

Katarina Jovanović
Ja sam lenja i neodgovrona kada se radi o mom telu i toj vrsti discipline koja je specificna i uvek trazim razlog da nesto ne uradim. Tako je barem bilo dok nisam pocela da radim sa Milanom. Prosto ne mogu sama sebe da prepoznam. Milan je fantastican trener. Podrzava me, ne dozvoljava mi da zabusavam. I kada mi kaze ``ajde Kato za sebe``, sve mi je jasno i lakse. I osecam se zdravo i poletno, to je mozda najvaznije.

— Katarina Jovanović

Operska pevačica - Direktorka Beogradske Opere

Dejan Cukić
Napunivši, pre tačno godinu dana, pola veka života, odlučio sam da moje spontane, improvizovane rekreativne aktivnosti nisu više dovoljne za održavanje zdravim organizma sklonog neumitnom propadanju. Imao sam sreću da tada upoznam Milana Zarića i prepustim mu dužnost uvođenja u moj redovan raspored sistema fizičkih aktivnosti koji bi se suprotstavio propasti beskrajnog sedenja uz računar. Milanova stručnost, strpljivost i sposobnost prenošnja entuzijazma bili su ključni razlozi mog povinovanja naizgled besmislenim naporima, pa sam i pored početnih otpora («Milane, ja dolazim ovde da mi produžiš život, a ne da ga skratiš!») ostao disciplinovan i redovan, na čemu ću mu uvek biti zahvalan.

— Dejan Cukić

Rok pevač

Godine rada za računarom pri nepravilnom položaju, neredovna i nezdrava ishrana, počele da se prvenstveno odražavaju problemom sa leđima kao i problemom prekomerne težine. Nikad se aktivno nisam bavio sportom, ali u kratkom periodu Milan je uspeo da me motiviše i podstakne da napredujem daleko više nego što sam očekivao. Svaki trening je drugačiji i podređen cilju koji smo postavili na početku saradnje, ali i prilagođen trenutnom stanju tela i raspoloženju. Milanovo znanje, posvećenost, autoritet i sposobnost da motiviše u trenucima kad je to najpotrebnije, učinili su da danas mogu da budem zadovoljan postignutim rezultatima, fizičkom spremom i napretkom po pitanju snage i kondicije, i da sa entuzijazmom nastavim da vežbam i radim na sebi.

— Marko Dzida

IT stručnjak

Zbog povrede ramena pre tri godine, po instrukcijama fizijatra, trebalo je da počnem sa određenim vežbama. Nisam očekivao neki značajan napredak, već sam želeo samo da ostanem u kondiciji i ojačam rameni pojas.

Međutim, imao sam sreće da upoznam Milana i počnem da treniram sa njim. Veoma stručan i strpljiv sa ljudima koji tek počinju ili imaju neku povredu, Milan mi je pomogao da i pored povrede počnem normalno da treniram.

Milan je potpuno posvećen i veoma se profesionalno odnosi prema poslu, a opet dovoljno opušten i spontan da svaki trening bude zanimljiv. Često menja programe vežbanja kako treninzi ne bi bili monotoni i prilagođava vežbe mojim potrebama (zbog povrede). Uvek je ljubazan i nasmejan i pun elana i energije, što vrlo pozitivno deluje na vežbače. Na svako pitanje daje stručan odgovor i svojim znanjem i iskustvom lako motiviše ljude. Takođe je vrlo realan u procenama i planovima i, za razliku od mnogih, uvek je insistrao isključivao na zdravoj ishrani.

Efekat vežbanja sa njim je odavno prevazišao moja očekivanja. Milanče je odličan trener i još bolji čovek!

— Mirko Mijajlović

Anja Alač
Treniram kod Milana sedam meseci. Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom. Prija mi raznolikost treninga. Zanimljivo mi je i uzivam dok vezbam jer me Milan sjajno motivise. Oduvek sam se bavila sportom i ranije bi mi odlazak u teretanu bio dosadan, a sada to vise nije slucaj. Najvise mi prija to sto je svaki trening kao prvi, uvek su preda mnom nove vezbe, novi izazovi. Srecna sam svaki put kada odem na trening.

— Anja Alač

Glumica

Vežbanje i redovna fizička aktivnost su oduvek bili jedna od najneomiljenijih stvari u mom životu, između ostalog zbog ozbiljne povrede lica koju sam doživela na času fizičkog u srednjoj školi, zbog koje sam završila na ozbiljnoj medicinskoj intervenciji. Pored toga, velika sam gurmanka i uživam u začinjenoj, masnoj i kaloričnoj hrani. Zbog prirode posla, radim izuzetno dugo radno vreme, koje često nije redovno, već podrazumeva rad i noću i vikendom, kao i česta putovanja i hotelsku i restoransku hranu. Pre nekog vremena, počela sam da osećam ozbiljne zdravstvene smetnje zbog dugogodišnjeg sedenja za kompjuterom, imala sam problema sa leđima i vratom, osećala sam se umorno i bezvoljno. Pored toga, zbog nezdravog načina života, telesnu težinu sam povećala za deset kilograma, nego što moja visina i telesna konstitucija to dozvoljavaju, sa pratećim efektima poput izuzetno primetnih masnih naslaga i celulita. Nisam bila zadovoljna svojim izgledom, i postala sam svesna da moram nešto da promenim. U brze dijete sam prestala da verujem, jer su mi se kilogrami vraćali kao bumerang, čim bih prestala da se izgladnjujem, a pored toga, morala sam da pronađem neko rešenje koje nije podrazumevalo ogromo odricanje.

Kod Milana Zarića sam došla na preporuku svog kolege, koji je takođe delio moj negativan odnos prema vežbanju, u aprilu 2014 godine. Milanov način rada mi se dopao na prvi pogled - pre svega što je dizajnirao program vežbanja koji je podrazumevao postepeno sticanje kondicije, koju nisam uopšte imala, strpljivost kojom je odgovarao na svako moje pitanje i nepopustljivost kada bih kukala i žalila se na težinu i obim vežbi. Pored toga, izlazio mi je u susret svaki put što se tiče termina za vežbanje zbog mog radnog vremena i čestih putovanja. Iznad svega, pružao mi je snažnu podršku kada bih zbog stagnacije imala krizne periode, ili pravila pauze zbog posla, pa se pokušavala vratiti u kondiciju.

Nakon osam meseci, vežbanje i dalje ne volim. Trbušnjake i iskorake mrzim i dalje istom snagom kao na početku. I dalje konstantno kukam i žalim se zbog svake naporne vežbe koju mi Milan zada. Međutim, volim to što sam redukovala telesnu težinu za osam kilograma, bez značajnijih odricanja u ishrani. Volim to što sam od osobe koja ne može da se sagne a da se na napregne, došla dotle da mogu da uradim 50 čučnjeva za jedan čas vežbanja, bez napora. Volim to što prvi put posle mnogo godina imam zategnuto telo i značajno smanjenu količinu masnih naslaga. Ipak, najviše uživam u talasu pozitivne energije nakon treninga, kada imam osećaj da mogu sve.

— Marijana Toma

Zamenica izvršne direktorke fonda za humanitarno pravo

Individualno treniram sa Milanom već skoro tri godine. Rezultate vidim i osećam. Ne samo da je moje telo zategnutije i lepše, već se osećam zdravom i punom snage. Probleme koje sam imala sa kičmom više ne osećam, a istovremeno dobijam pregršt korisnih saveta. Osećam se tačno kako sam i želela – zdravo i lepo...

— Danijela Nendić

Direktorka koordinacionog tela za jug Srbije

Zbog prirode posla sam se godinama trudila da budem što vise aktivna i da ``nadoknadim`` brojne sate koje provodim ispred računara. Nažalost, nikada nisam uspela da duže istrajem u nekoj od sportskih aktivnosti kojima sam se bavila. Treninge sa Milanom sam počela 2012. godine i od početka sam bila oduševljena sadržajem i dinamikom treninga koji su u potpunosti bili prilagođeni mojim potrebama i mom trenutnom fizičkom stanju. Treninzi su dinamični i uvek interesantni a Milan je sjajna osoba čija energija vas podiže čak i u danima kada vam nije do treninga. Meni su treninzi pomogli da rešim zdravstvene probleme koje sam imala kao i da poboljšam opšte fizičko stanje organizma.

— Marija Obradović

IT stručnjak